Veermatrassen

Bonnell-vering

bonnell

Een matras met Bonnell-vering zit vol ijzeren veren die onderling verbonden zijn door spiraaltjes.

Hierdoor geeft de matras een heel goede veerkracht. Hoe meer druk u erop uitoefent, hoe meer weerstand ze biedt. De veren zijn iets stugger dan de pocketveren.

 

Pocketvering

pocket2
Een pocketveringmatras zit vol stalen veertjes. Elk exemplaar is gehuld in een zakje. Boven op die veren komt dan een afdeklaag in bijvoorbeeld latex, koud –of traagschuim. U ligt er lekker comfortabel en lang op.
Alle veertjes zetten zich naar de vorm van uw lichaam. Dit lukt omdat ze in hun eigen zakje onafhankelijk bewegen. Zo past de matras zich perfect aan uw lichaamsvorm aan. Hoe meer veertjes per vierkante meter, hoe beter uw gewicht wordt verdeeld.

Bovendien zorgt pocketvering met 5 of 7 comfortzones voor hardere en zachtere zones die elk op een specifiek lichaamsdeel zijn afgestemd. Deze zones zorgen voor een nog betere lichaamsondersteuning zodat zowel rug- als zijslapers een rechte wervelkolom behouden tijdens het slapen.

Een groot voordeel van het pocketmatras is de ventilatie (Dit geldt ook voor de pocketvering).

Omdat een pocketmatras veel open ruimtes rondom de pockets heeft, kan warme lucht en vocht gemakkelijk door het matras heen verdwijnen. Een pocketmatras is dus ideaal voor mensen die veel zweten en het erg snel warm hebben.

De veren zijn ijzersterk en perfect voor wie wat zwaarder gebouwd is. De matras is bovendien symmetrisch en draait u ze dus makkelijk van kant. Zo kunnen ze tot wel 15 jaar mee gaan.

 

Hoog-laag pocketvering

pocket
Deze matras wisselt grote veren af met kleine en net zoals bij de gewone pocketveringmatras zitten deze in een afzonderlijk zakje.

Verschillen u en uw partner van gewicht? Dan is een hoog- laagpocketvering ideaal. De grote veren volstaan voor de lichtste persoon, en de kleine geven extra steun aan diegene die iets steviger is gebouwd.